Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009

η άλλη όχθη του ποταμού της γνώσης του ουράνιου ''είναι'' της ψυχής .

ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΩΡΩΝ , ΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ......ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΕΤΕΙΝΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΗΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.


Τι είναι η αγάπη??

Οι άγγελοι του ουρανού αιώνες τώρα και δεν πάψανε να απορούν το μεγαλείο και την αγάπη, τα πόσα πηγάζει τα σοφά, και όλα τα μυστήρια της εκκλησίας μας… έχει σκεφτεί πριν ο νους του ανθρώπου ακόμα συλλάβει για το τι εστί ‘ η αγάπη.


Οι άγγελοι αδυνατούν να την δοξάσουν και ταπεινώνονται στον θρόνο της μπροστά.
Το μεγαλείο της αγάπης μόνο ένα σύμβολο μπορεί να την εξηγήσει.

Ο σταυρός της ορθοδοξίας μας…
Αυτόν που όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου θα δεις και έναν σταυρό.

Πριν από αιώνες ήταν όργανο ατιμωτικής τιμωρίας…

Σήμερα ο σταυρός κυριαρχεί σ΄ολὀκληρη τη ζωή των πιστών χριστιανών…που ο σταυρός στέκι προστάτης του υιού του ανθρώπου.

Και στολίζει με την ωραιότητα του την ίδια την εκκλησία ως σημάδι αγνότητας και ουράνιας ευλογίας.
Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης’
Βασιλέων το κραταίωνα’
Σταυρός πιστών το στήριγμα’
Σταυρός αγγέλων η δόξα…

Σταυρός εστί ..
η Αγάπη.
πώς κάτι το άπειρο θα χωρέσει μέσα σε κάτι που έχει μέτρα και σταθμά??


πώς θα κατανοήσει το μυαλό του ανθρώπου, το βάθος της ψυχής του, να είναι το σύμπλεγμα του παντός σε ύπαρξη στον ευατό του από τη μία, ως ζωντανό σύμπαν ομοούσιο με το έξω, που είναι η ψυχή του??


αν απλώσουμε το δάχτυλο προς το έξω το σύμπαν θα έπιανε ποτέ πάτο???


"άπειρο και αχανές θα έβρισκε"


αν το ίδιο το δάχτυλο το εκτείνουμε μέσα στην ψυχή μας θα έπιανε ποτέ πάτο??


άπειρο στο μέσα μας, μα άπειρο και στο έξω με κέντρο τους τον άνθρωπο.


τα πάντα διέπουνε κύκλους εις το σύμπαν,έτσι και η ματιά του ανθρώπου, προς το έξω σύμπαν, προς το άπειρο, το ίδιο άπειρο είναι η άλλη άκρη του που είναι η ένωση του με την ψυχή του στο εντος του. Ο άνθρωπος είναι ο δέκτης ενός μηχανισμού που μόνο εκείνος μπορεί να τον κατανοήσει μέσο της αυτογνωσίας του και τις οδηγίες χρήσεως από το συμπαντικό πνεύμα που του μιλάει του ανθρώπου ζωντανά μέσα στην υπάρξη της ψυχής του ως νους (ναός που εργάζεται μέσα και έξω απο αυτόν ο πατέρας Θεός, ο δημιουργός και κτίστης των πάντων)


ο Ιησούς Χριστός είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανθρώπου και υιού αυτου του μόνου θεού που ονομάζεται και πατέρας μας, διότι μεν είμαστε το κέντρο της εικόνας και της ομοίωσης του πατέρα της δημιουργίας μας θεού, μα παράλληλα μας έδωσε και ένα θείο δώρο, να έχουμε την εξουσία της ίδιας μας της ουσίας προς το εξελίσεστε και γίγνεστε του ανθρώπινου είναι.."ο Ιησούς Χριστός είπε: ''άγιοι γίνετα καγώ άγιος ειμί''


επίσης ''θεοί εστέ''.


μα και πως το φρόνιμα του ουρανού είναι η βασιλεία του εντός του υμών, η αρμονία, η ειρήνη και η αγάπη εν αλλήλους ως τον ευατό ως το ένα κέντρο του ένος ανθρώπου που τέλειος γεννήθηκε και αν και πέθανε και πάλι ζει..ο λόγος του Ιησού Χριστού είναι ένας ήλιος ζωής και διδασκαλίας που χαράζει μία οδό αγία (χωρίς τη γη) που ο άνθρωπος επαναπατρίζεται με τη δημιουργία του από το καθ' εικόνα προς την καθ' ομοίοσην ξεφεύγοντας μέσα από την ξυλινή γνώση των αποστατών της ελευθερίας που στέλνουνε τον άνθρωπο βιορομποτιζοντάς του κυριολεκτικά το μυαλό να ζει νεκρός από την φύση της αρμονίας και της ελευθερίας του που γεννήθηκε για να ζει ως άνθρωπος στη γη της επαγγελίαςη διδασκαλία του Ιησού Χριστού είναι φως, είναι όπως το νερό ξεδιψάει τη ψυχή έτσι Ο ΛΟΓΟΣ ελευθερώνει τη ψυχή ως τη καθολική ουσία της προς τη θέοση που μόνο η αγάπη προς τον άνθρωπο μπορεί να μαρτυρήσει και στο μυαλό του ανθρώπου το φως το αληθινόν..Β' ΤΙΜΟΘΕΟΣ 3.16


''όλη η Αγία Γραφή είναι γραμμένη από το πνέυμα του ίδιου του Θεού οφέλειμη προς διδασκαλία, δια την διαπαιδαγώγηση, δια τακτοποίησει ζητημάτον και δια αποφυγήν της πλάνης ''.===


Ο ΣΤΑΥΡΟΣ


τα τέσσερα στοιχεία της φύσης


ουρανός (το άνω άκρο του σταυρού)


γη (το κάτω άκρο του σταυρού)


πυρ ( το δεξιό άκρο του σταυρού)


ύδορ (το αριστερό άκρο του σταυρού)Ο ουρανός όταν ταπεινωθεί και ανυψώσει τη γη του προς το κέντρο, τότε το πυρ θέτει την ύλη (θύλη) προς το κέντρο.


και έτσι το ύδορ αρνείται το ένα του (άρεν) και κανει ''σύντηξη'' προς το θυλη(θετοντάς του το πύρ της ζωής ...


και έτσι ανοίγει η πύλη στο κέντρο του σταυρού που η ψυχή περνάει από την άγνωστη πλευρά του έξω προς τη διάσταση εμάς των ανθρώπων(γέννησης).(οι δυο κεφαλες του αρεν και του θήλη να ζουν σιμβιώνοντας ο ένας τον άλλον σάν δύο σταγόνες νερο σε μύα.... ότι είναι ο αδιέρετος σε νού και σε πνεύμα αθάνατος άνθρωπος και ας ζεί ώς νεκρός αυτὀς να πετά.....ο δυκέφαλος αετός είναι ο φύνηξ της αλήθειας.)

χριστός ανέστη!γι'αυτό και ονομαζότανε και καταραμμένος θάνατος, έτσι όποιος πεθαίνε πάνω στο σταυρό πήγαινε η ψυχή του από εκεί που έρχοντε οι ψυχές και όχι εκεί που η φύση της ψυχής γεννήθηκε για να πάει και αιώνια να ζει..


ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΜΕΓΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΚΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ,ΜΕ ΠΟΝΗΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΑΙΜΟΝΙΑ.


ΟΙ ΕΒΡΑΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ''ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ''ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΝΑ ΕΚΧΥΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΥΦΛΩΝΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΖΕΙ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩ ΒΛΕΠΕΙ ΕΞΩ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΜΕΓΑ ...
ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙ./Η Ανώνυμος είπε...
@ aggelos


Θα ήθελα να ακούσω και για το μυστήριο
της θείας εξομολογήσεως διότι, η νηστεία χρειάζεται και εξομολόγηση,
για να φτάσουμε μετά στη θεία κοινωνία..

==============
δες με τα πράγματα τελείως πρακτικά και λογικά...
σε ένα σκέβος με λάσπες 8α έβαζες κα8αρό νερό να πιείς??

αμόλυντη αγάπη χωράει σε βρώμικα πάθει και ασυνχωρησιά????
πώς θα ακολουθήσεις το φώς όταν τα γυαλιά των ματιών της ψυχής μας έχουν σκουπίδια???
η εξομολόγηση είναι τα λόγια της σαμαρίτιδας καρδιάς...που μέσα από το πηγάδι από τα βάθη της ψυχής της δίνει μόνο μια κούπα νερό στο πνεύμα της αγιοσύνης του Ιησού μας του χριστού......και ο Ιωσήφ ο ιερέας οδηγά την νύμφη ψυχή φωτισμένη να ελευθερώνετε από τα δεσμά του άδει και της αμαρτίας.

5 Μάρτιος 2009 2:43 πμ

======
telia didaskaleia....tou..

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας


ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ!
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ!

=====
@ o eipe.:


Τι υπέροχη διδασκαλεία….
Άραγε εφόσον όλα αυτά είναι διδακτικά..ποιός ο λόγος που και στα παιδιά μας δεν την κάναμε αυτήν την διδασκαλεία ???
Το φώς τελικά είναι η εκκλησία μας…
Μα και η εκκλησία μας σήμερα έχασε το δικαίωμα να επεμβαίνει σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας προς το γίγνεσθαι και εξελίσσεστε του ανθρώπου.
Προς την διαπαιδαγώγηση, δια την τακτοποίηση ζητημάτων ώστε ο άνθρωπος να καταρτιστεί τέλειος ως και ο πατέρας θεός δίδαξε δια του Ιησού μας του χριστού.

======================

τυφλοί έλληνες...

γιά μια ιδέα σκωτόνωντε... ώς ο κάην με τον αβελ...

δυό ξένοι λαοί ,ενός θυσιαστυρίου, ενός τρυαδικού θεού...

αυτόν τον θεό, όπως τότε των 140 σοφών δικαστών...

που πήγαν να δικάσουν την αίρεση της αγίας μας αικατερίνης...

πως ομωλογήσανε στον βασηλέα τους πώς ΄΄αυτός ΄΄είναι ο θεός των ελλήνων...και οι γραφές της σύβηλας της ιέρειας τον μαρτυρούσανε και των δωξάζανε ως πατέρα του άλφα τους και του ωμέγα τους.

που δωρεάν ελάβανε τις επιστήμες απο αυτόν, και δωρεάν την χαρήσαμε στον άνθρωπο...του απο το όλων ο θεός και το ονομα του προφητεμένο το είχαμε,,,,η συβηλα, ιησου χριστο υιο θεου ΄΄τον εγραφε αιωνες πρειν γενυθει ... πώς θα τον σταυρώσουνε ως των ελληνων της λευκής περηστεράς το πνεύμα.. την αγαπη,τις αρετες και την ειρηνη της ολύμπιας φλώγας.... στον κόσμο αυτος για τους εν αλλήλοις να πεθάνη ...κρατώντας την ελλάδα μας πνευματικά νεκρή.

και η σοφή μας ιέρια αικατερήνη μας έφερε τα ευχάρηστα νέα της ζωντανής αναστάσεως του ο ανθρωπος..ο απο αιώνων διαλεχτός...

αληθός ανέστη εκ νεκρών.

και έτσυ οι βασηλείς του γενους όλοι θανατόθικαν απο τον βάρβαρο αντίχριστο βασιλέα του τέρατος με τα πολα καιφάλια...που γαυγιζουνε σαν τα σκυλιά....αναμεταξή τους

και οι υιοι του φωτός απο πήσω τους να τους κουνανε σαν τα καλά σκυλιά την ουρά.

και η εκκλησία τους να τα λένε....να τα γαυγίζουνε.....και να πρωτοπορει στο εγγλημα κατά της ανθρωπώτιτος...

μεσα στην ελευθερη φυλακη τους να έχουν τα πρόβατά τους για να τα κουρεβουν και να του τρόνε και το παιδί ...για να ζουν εναν παραδισω μεσα στην χληδή...αυτοί.

δώξα τον θεό που κρατά ο ιησούς χριστός με μια χούφτα αγιους την εκκλησία του.....η εκκλησία εχει καταντίση διαλημένο χρηματιστίριο.

την ώρα που και η πατρής κυνδηνεύει.

ιωάννης .ο κατακόσμον βασιλεὐς των πἐνητων μπάσταρδων παιδιών...των θεών της γής.

ΤΙ ! ! !

ΛΕΤΕ ΡΕ!

16 σχόλια:

agrampeli,milio. είπε...

Βασιλιά μας,
Είσαι η ανάσα στην φτώχια και στην διστιχεια του μυαλού μου.
Η αγάπη σου αυτή δεν έχει λόγια το μυαλό μου να την περιγράψω.
Συνέχισε αγαπημένε μας να ζωγραφίζεις με την σοφία σου τον πόνο σου για εμάς τους νεκρούς και αχάριστους.
Τόσα μας χαρίζει και εμείς κοιτάμε να του ξεσχίσουμε τις σάρκες.
Πόσο ο λόγος σου αγαπημένε μου με εκφράζει μέσα στα μύχια μου και στο αίμα μου ως ζώσα αγάπη μόνο εσύ μπορείς να το καταλάβεις και οι άγγελοι του ουρανού.
‘’ο έχων το φως το κρατάει ψηλά ‘’ ναι Ιωάννη μου ..νε άγγελε της αγάπης του ουρανού.
Γνώρισα τον κύριο μας μέσα στο ευαγγέλιο,
Αλλά κάθε εδάφιο που διαβάζω βλέπω εσένα που μου τα έλεγες και σε ευχαριστώ άρρεν του ενός λόγου μου,
Σε ευχαριστώ άρρεν του ουρανού που με έκανες άνθρωπο.
Και για να χαρείς δάσκαλε μου,
Κρατάω τον κανόνα σου.

‘’ότι αγαπάμε, μάθημα πρώτων, του το λέμε σε έργα και εσύ Ιωάννη μου με δίδαξες το πόσο ωφέλιμο είναι να ευχαριστούμε την μητέρα μας εκκλησία του Ιησού μας του χριστού.
Προσκυνώ και σου πλένω ως μάννα που είμαι τα πόδια σου βασιλιά μου φτωχέ και εφοπλιστή ουράνιε εργολάβε.

Σε ευχαριστώ αγαπημένε μου μας άλλαξες τα φώτα στο σπίτι μου.
Και ο ήλιος Λάμπη και φωτίζει όλους αυτούς που εχθρευόμασταν.

Στους επισκέπτες σου θα αφήσω ένα λόγο δικό σου που μου είπες και πράγματι έτσι είναι.

‘’πριν κρίνεις τον εχθρό σου που λες πως σε μισεί.
Ψάξε μέσα στην καρδιά σου πρώτα το τι σπέρνεις εσύ προς αυτόν, μήπως αυτό που θερίζεις είναι η δικιά σου κακία προς αυτόν????

o vizantinos nomos είπε...

o kirios mas panta na se fotizi kai na se odigi mesa apo tin agia tou ekklisia....ta panta den einai to ti prosefx;omaste pros ton 8eo mas emeis...ma ta panta einai na siopisoume kai na akousoume kai emeis to ti o pateras mas mas didaski.


oso gia mena sto ipa....ego epitoutou sperno tin ali8ia stous pseftoipokrites..mono kai mono giati xoris na to kseroun kai aftoi ergazonte gia to ergo tou kiriou mas...ma kai oi ametanoitoi tote dikea sta matia tou laou 8a timori8oune....apo ton idio ton lao...perifronimenoi 8a parakalane gia mia ntomata....8a plironoyne me xrises lires ena psomo.....to opio oi agrotes 8a taizoun ta gourounia tous.
oueee kardia mou stous anti tou xristou to fronima ipokrites....oueeee tous......pou spirane ston lao san kai sto milio mas...
oueee tous apo oxi ton satna...oxi apo ton diavolo...oxi apo tin kolasi tous......ma oueeee
gia tin apa8ia pros tin pligomeni agapi....dioti o idios o ouranos tin orgi tou 8a feri epano sta kefalia tous...]oueeee


METANOITE!!!!

despoina tis parnithas είπε...

geronta moy mazi soy.
amin na se kani minisi gia afta poy vrizis eno ta les.

egv sto plevro soy tha ethv.

15 xronvn imoyna otan o toy menidioy o papas eno pige na me eksomologisi sto ipnodomatio mou mesa sto spiti kato apo to petraxili toy eixe to peos toy kai moy to protine pos to pathos moy htan i litrosi moy kai tha anapovomoyna me to sex, to opio me ekane kiolas didaskontaw moy pos afto einai to fvw.

efxome na ginei dikeosynh epiteloyw.me ton xristako moy ta pav kala xari se esena styiliane moy.

se eyxarhstv polyyyy poly.
mazi soy kai sthn kolash agaphmene moy.
shnexise, opoy pataw kai egv me thn antroyli moy patv.

xristow anesti kairow kai o anthrvpos.


basilia moy sagapame polyyyy polyyy, nikolaw ,xristina,xristos kai melpomeni.


xristos alithow anesti!

xristos k. είπε...

kala despoina , esy isoun koritsi,
egv otan ipa me dakria pos imoyn ''tetiow'' me evlogise kai apo epano.

na o theos me fotise kai tora exv kai paidia,kai malista litromenos apo tin anomalia tvn ''tetivn''.

@ioanni mas.
doja ton theo kai pantvn eneken.

xristos alithos anesth!

ioannis -. βασιλευς των μπασταρδων παιδιων των θεων της γης. είπε...

Ο/Η despoina tis parnithas είπε...
geronta moy mazi soy.
amin na se kani minisi gia afta poy vrizis eno ta les.

egv sto plevro soy tha ethv.

15 xronvn imoyna otan o toy menidioy o papas eno pige na me eksomologisi sto ipnodomatio mou mesa sto spiti kato apo to petraxili toy eixe to peos toy kai moy to protine pos to pathos moy htan i litrosi moy kai tha anapovomoyna me to sex, to opio me ekane kiolas didaskontaw moy pos afto einai to fvw.

efxome na ginei dikeosynh epiteloyw.
===========

το τάλαντο της αγάπης που έλβες απο εμένα....είναι του πατερα θεού.
ο έχων τα μάτυα της αλήθειας πλέων δέν ασχολείτε με εκδήκιση...ο ήλιος αγάπη μου δέν ξέρη απο τους ίσκιους....μα απο φώς συνχόρεσεις και κατανόισης του κακού.


καλή μετάνοια να έχουν όλλοι τους...
ο κυριος μας εσσεται ταχια.

γεύσου την καρδιά σου..
και ακολουθα τον λογο της εκκλησίας μας.
φιλια.

sin,dimitrios είπε...

agapite mou ioannis.

an vgoune kai doune to ti ginete kai ekso apo ta kathimerina toys kathikonta, den tha ixan moytra na piasoyne agio diskopotiro ksana,
mpika sto post ton adelfon poustidon iereon.
esei ioanni eise o monos pou sikoses polemo enantion tous.
kai oso se polemane toso kai o theos mas tha se tima kai tha se dojazei.
basilia mas akoloythoyme.
kali anastasi.

Ανώνυμος είπε...

@ aggelos


κάθε σάρκα είναι σαν χορτάρι,
και όλη η δόξα της σαν άνθος αγρού.
Ξεράθηκε το χορτάρι
και το άνθος κατέπεσε.
Ο λόγος όμως του Κυρίου μένει στον αιώνα.
Και αυτός είναι ο λόγος που ευαγγελίστηκε σ’ εσάς.

αυτός που θέλει ν’ αγαπά τη ζωή
και να δει ημέρες αγαθές,
ας πάψει τη γλώσσα του από το κακό
και τα χείλη του να μη μιλήσουν με δόλο,
κι ας αποκλίνει από το κακό και ας κάνει το αγαθό,
ας ζητήσει την ειρήνη και ας την επιδιώξει.
Γιατί οι οφθαλμοί του Κυρίου
είναι πάνω στους δίκαιους
και τ’ αυτιά του προσέχουν στη δέησή τους..

γέροντα σε ευχαριστώ

μελετώ καθημερινά το ευαγγέλιο και μαθαίνω την αλήθεια…
δεν είναι δικά μου λόγια αλλά του ευαγγελίου.

petros είπε...

Τα λογια σου δασκαλε ειναι μια σταγονα μονο απο την απεραντη αγαπη που εχει ο θεος προς τον ανθρωπο!Φανταστητε λοιπον φιλοι μου το μεγαλειο της Αγαπης του Κυριου μας.Ο λογος σου Ιωαννη μου σπαθι που διαπερνα το εγω του καθενος μας.Σε ευχαριστω που με μαθαινεις πως να γινω ανθρωπος.....
Περιμενω επισης με λαχταρα την ημερα που θα αποδοθει δικαιοσυνη.....
Ηδη η φωτια του λογου σου εχει δρασει πανω στους.....αθεολογητους θεολογους.Ειμαι σιγουρος οτι η συνεχεια θα ειναι ακομη πιο δυνατη!
Μαζι σου δασκαλε.Αλλωστε απο σενα γνωρισαμε Χριστο.....Ποιος στραβος δεν θελει το φως του?

amazona fotini είπε...

Η εξομολόγηση είναι τόσο αναγκαία για κάθε χριστιανό, όσο και το βάπτισμα. Γιατί το βάπτισμα μας καθαρίζει από τις προηγούμενες αμαρτίες μας, ενώ η εξομολόγηση από όσες διαπράττουμε μετά το βάπτισμα. Χωρίς το βάπτισμα δεν μπορούμε να κοινωνήσουμε τα άχραντα μυστήρια του Κυρίου. Δεν μπορούμε επίσης να κοινωνήσουμε, αν δεν εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας, αφού αυτές σαν ένα τείχος μας χωρίζουν από τον Θεό…

Η αμαρτία είναι αρρώστια της ψυχής..που αν μείνει αθεράπευτη οδηγεί στον πνευματικό θάνατο..

bagie είπε...

γεροντα μου μαζι σου ειδα ξαν το φως μου και ξερω ππως η ημερα της δικαιοσυνης ερχεται..Χριστο εβαλες στην καρδια μου και με βοηθησες να βγαλω τα αγκαθια απο την ψυχη μου και τα ματια μου..Σε ακολουθω η ταπεινη σου μαθητρια.

agapi είπε...

sakolouthw.

o vizantinos nomos είπε...

αγάπη...

πόσες ατέλοιες έχει σήμερα ο ναός του θεού μας??
μιλάν για τον ουρανό απο την μία την μεριά...
και απο την άλλην με αορατα δαιμονια για τουβλα φοβους φανταστικούς,,,να γενάνε εκούσια την αυτοκαταστροφήτους.

το κτιστό πνευμά κυβερνά το άιλο του θεού που μας σπέρνουνε...
ο πάπας ο μόνος ποθ πήρε τον νόμο του θεού παρανόμος.
και φιλακήζει τους θυσαβρούς σε κλουβιά μακριά απο το φώς των πατέρων μας.

ευλογει τον σταυρο του μιαλου μας...μα ακολουθόντας τον ο κόσμος μένει με εναν που είναι ακόμα επάνω στον σταυρό..
νεκροι να τον κητάνε.

despoina parnitha είπε...

to oyranio soy monastiri,

exei ton pio teleio stayro.

basilia moy proskino se.

kali sarakosti adelfia.

Ανώνυμος είπε...

telika i ekklisia en sinidisi mas krataei sto pnevma toy thanatou....

grrrr.

Ανώνυμος είπε...

10/3/2009

Ιερομόναχος βίαζε ανήλικους δόκιμους μοναχούς

Με την κατηγορία του βιασμού τουλάχιστον 17 δόκιμων μοναχών συνελήφθη 68χρονος ιερομόναχος στο μοναστήρι της Αγίας Σκέπης στην Κερατέα. Εναντίον του ιερομόναχου Νύφωνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς ανήλικων δόκιμων μοναχών.

Η δράση του Νύφωνα, σύμφωνα με τις καταγγελίες είχε ξεκινήσει από το 1989 και συνεχιζόταν μέχρι σήμερα. Το μοναστήρι ανήκει στους παλαιοημερολογίτες.

Ο ηγούμενος συνελήφθη μετά από καταγγελίες τεσσάρων νεαρών ηλικίας από 18 έως 34 ετών, ότι κατά το χρονικό διάστημα από το 1988 έως το 2007, κατά το οποίο ήταν ανήλικοι και είχαν εγκατασταθεί στην Ιερά Μονή, ως δόκιμοι μοναχοί, ο ηγούμενος ενεργούσε ασελγείς πράξεις εις βάρος τους. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο ηγούμενος είχε ασελγήσει κατά 17 νεαρών οι οποίοι έμεναν μόνιμα ή προσωρινά στη Μονή.

Προέκυψε, επίσης, ότι οι ασελγείς πράξεις γίνονταν είτε στο Ηγουμενείο, είτε στο χώρο των κελιών της Μονής, αφού ο ηγούμενος ασκούσε ψυχολογική πίεση σε βάρος των ανηλίκων και εκμεταλλευόμενος την ιδιαίτερη πνευματική σχέση εμπιστοσύνης με αυτούς.

Την προσεχή Πέμπτη η απολογία

Την Πέμπτη θα απολογηθεί ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας ο 68χρονος ηγούμενος Νύφον Ιεράς Μονής της Κερατέας, κατά κόσμον Ελευθέριος Αναστασόπουλος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της ασέλγειας ανηλίκων κατ' εξακολούθησην. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, εξέδωσε διάταξη με βάση το νέο νόμο για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, για την δημοσιοποίηση του ονόματος του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, σε καταγγελίες εις βάρος του ηγούμενου έχουν προβεί περισσότερα από δεκα άτομα.
http://greece.flash.gr/soon/2009/3/10/44497id/

alfonso είπε...

Μπορεί ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ να ανήκει στην ιστορία αλλά η μορφή του Χριστού, κατασκευασμένη με το μέγιστο της αληθοφάνειας, είναι εκείνη που κινητοποιεί τον ενθουσιασμό των πιστών. Η θεμελιώδης αλήθεια προέρχεται από τον Χριστό και όχι από τον Ιησού. Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ μπορεί να είναι Ιουδαίος και πρόσωπο της ιστορίας αλλά ο Χριστός είναι δημιούργημα της ελληνικής παράδοσης. Γράφει ο Μπρυνό Ντελόρμ, σχετικά: «Γιατί αυτός δεν θα μπορούσε να αναδυθεί από το χώμα της ιουδαϊκής και της παλαιστινιακής γης, αν δεν υπήρχε ο μεγαλειώδης μοχλός της ελληνικής ρητορικής, η οποία με το πνεύμα της τραγικής σκηνοθεσίας και με τη δύναμη της πειθούς τού επέτρεψε να γίνει παγκόσμιος και καθολικός».
Τεκμηριωμένο, πειστικό, με γλώσσα δοκιμιακή και ταυτόχρονα κατανοητή και γοητευτική.