Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Προφητεία του Γέροντα Σίμωνα απομαγνητοφωνημένη

Σήμερα όμως, έχουμε ανάγκη να θέλουμε να κάνουμε κάτι τοιούτο , για να ίδωμεν ότι , ότι μπορούμε σήμερα στην ζωήν αυτήν να φέρωμε ωραία αποτελέσματα , διότι όπως βλέπουμε σήμερα τον κόσμο γενικώς ότι δεν εδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηράν κατάσταση σ΄όλη την οικουμένη , μηδαμώς έξαιρουμένης και της Ελλάδος , που την αγαπά περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας λέει και σε λίγο πραγματοποιούνται , ότι η Ελλάς , η Ελλάς θα δείτε σε λίγο πόσο θα γίνει μεγάλη , μεγάλη , μεγάλη.Όχι μόνο θα δείτε ,θα έχει εξαίρετο και λαμπρό παράδειγμα είς όλη την οικουμένη , διότι ενθυμείστε ότι εδώ δεν εχύθηκε αίμα , όταν κύρηξε ο Απόστολος Παύλος , ενώ ξέρεις τι αίμα χύθηκε σε όλα τα έθνη.Ενθυμείστε ότι είπε , τι είπε ο Χριστός , όταν επήγαν ετίνες Έλληνες , όταν επήγε ο Ανδρέας και ο Φίλιππος.Ένθυμείστε τώρα που είπανε τίνες άνδρες ιδείν θέλουνε τον Κύριο και είπε:<<Νύν εδοξάσθη ο Υιός του Ανθρώπου >>.Και γιατί;Πως γιατί; Τα πράγματα μαρτυρούν γιατί.Είπαμε ότι διότι δεν εχύθηκε αίμα , διατί μετά πιστών φιλόσοφων επλησίαζαν τον Θεό μερικοί. Και διά τούτο , ήταν ετοιμασμένοι και ωραίαι ψυχαί. Είς αυτές τις ωραίες ψυχές λοιπόν θέλησε ο Θεός τις ολίγες να πλέξει το εγκώμιο.Σύν τούτο και ένα Άλλο. Ποιος ο λόγος λοιπόν , αυτοί οι Απόστολοι να μην έγραψαν τα ευαγγέλια , την Καινή διαθήκη , τα άλλα όλα είς την εβραικήν γλώσσα , την δική τους , που μάλιστα ήταν και αγράμματοι; Προς εντροπήν των συμπατριωτών , διότι ήταν ανάξιοι αυτοί να ακούσουν στην εβραική γλώσσα αυτών που σταύρωσαν τον Χριστό.Και έγραψαν εις την , εις την Ελλάδα γιατί η Ελλάς είχε την γλώσσα αυτήν γιατί ήταν , αφ΄ένός μέν που ήταν ωραία γλώσσα και είχε απήχηση σ΄όλη την οικουμένη , αλλά αφετέρου δε, ότι ήτανε και άξιοι.Διότι δεν εθέλησαν να κάνουν κακό.Ότι ήταν αμαρτωλοί , όλος ο κόσμος.Ήτανε αμαρτωλοί ,αλλά όμως και δεν μπορούσανε να μην δεχθούνε το ωραίο το οποίο ήκουσαν, την υψηλήν αυτήν , την υψηλήν διδασκαλία , την εδέχθησαν. Όχι ότι δεν ήταν αμαρτωλοί , αμαρτωλοί ήτανε αλλά δεν εδέχοντο τα άλλα έθνη. Ολίγοι μόνο και γι΄αυτό έγιναν τόσα και τόσα μαρτύρια , τις χιλιάδες των μαρτύρων.Άρα λοιπόν , δια τούτο και φυλάει ο Θεός την Ελλάδα , τώρα ιδιαιτέρως να την δοξάσει , αν και πάντοτε έδειχνε το μεγαλείον , όταν εγινότανε πόλεμος , αλλά και τώρα ιδίως που πρόκειται λοιπόν άπαντες δια παντός.Όχι ότι θα την μεγαλώσει , θα την ανυψώσει, θα την δοξάσει. Τώρα όμως , ολίγες ημέρες έχουμε , οπότε επέρχεται η κάθαρσις , έχυμε ολίγες ημέρες να μην έρχονται σε απόγνωση , μόνο οφείλουμε να κυρύττουμε παντού και να λέγωμε παντού ότι και πολλά θέλουμε.Είχε πεί ο Θεός ότι <<ουδέ θρίξ της κεφαλής δεν θα πειραχθεί είς τους μετανοούντας>> , αλλά όχι μετάνοια όπως την θέλουμε.Άρα λοιπόν , αγαπητοί οφείλουμε να γνωρίσουμε ότι μη φοβηθούμε όυι λέγουν , ότι κάνουν και ότι γίνεται , <<ταύτα δεί γενέσθαι>>.

Καταλάβατε ; Πρέπει να γίνουν αυτά .Ήρθε η ώρα πλέον να καθαρίσει , όχι την Δευτέρα παρουσία να καθαρίσει την ήρα από το στάρι. Και η πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν που θα υποστεί από τους Τούρκους μια μικρή , μια μικρή αυτήν είπομεν προσβολή, αλλά είναι ο τάφος τους όμως της Τουρκίας. Ο τάφος τους καθώς το είχανε πει και αυτοί οι Τούρκοι , όπως είπαν μερικοί τώρα.Είπαν λέει ότι είναι αδύνατο ο Αλλάχ να ανεχθεί , είναι αδύνατο ο Αλλάχ να ανεχθεί ,εμείς θα γίνουμε θηρία , σείς δεν ξέρω αν θα μείνει κανένας από εσάς. Ολίγοι θα που θα μείνετε , θα πάτε στην Κόκκινη Μηλιά .Το οποίο και.........

Άρα λοιπόν , άρα λοιπόν να είμεθα ετοιμασμένοι , χαρούμενοι , ότι ο μετανοοών άνθρωπος , δεν πρόκειται να υποστεί τίποτα. Να είμεθα χαρούμενοι , διότι εγνωρίσαμε τον Χριστό , αλλά όχι όμως να τον λατρεύουμε όπως θέλει ο καθένας μας και λέγονται χριστιανοί άνθρωποι.Αν θέλουμε να δούμε τον Χριστό , πρέπει να είμαστε ανεξίκακοι , πρέπει να έχουμε αγάπη , δια να την μεταδίδουνε και αυτοί , μες την συμπεριφορά μας , με τον τρόπο μας και με τις καλές πράξεις μας. Και αν οι άλλοι άνθρωποι είναι αδύνατοι , να τους βοηθήσουμε. Εάν οι άλλοι αυτοί είναι κακοί , να προσπαθήσουμε , αν είναι δυνατόν θα δεχθούν , θα δεχθούν την διδασκαλία του Χριστού. Τότε ασφαλώς ο άνθρωπος αυτός θα καταξιωθεί δια διπλής, όχι μερίδος , αλλά τιμής παρά του Θεού και παρά των ανθρώπων.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΖΩΣΙΜΑ ΜΟΝΑΧΟΥ
ΤΟΜΟΣ Γ΄ - ΣΕΛΙΔΕΣ (258-260)

****

ioannis eipe:

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσκυνώ την παντοδυναμία του ΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΘΕΟΥ!
Έλληνες,αδέρφια μου,ο Θεός του Πατροκοσμά και του Μακρυγιάννη είναι ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ!
Ας μην του κλείσουμε την πόρτα μας.
Είναι η μόνη μας σωτηρία.
Κύριε ελέησον την Ελλάδα μας..
Βασιλέα μου.πατέρα μου,εαυτέ μου,Έλληνα μου,Ιωάννη,εσύ κανενα μου και στο εγώ μου φωνή του λέους του ΘΕΟΎ ΜΟΥ,σε ευχαριστώ μέσα από τα βάθη τησ καρδιάς μου.
Ελλήνες ο έχων ώτα ακουέτω.

ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ

ο βασιλιάς του δάσους. είπε...

κωνσταντινε μελχισεδεκ..ειθε η χαρης του κυριου να σε χαρισει την ευτυχια σου εδω σε αυτην την γη..αμην αμην λεγω σε....ο κυριος σε εχει ευλογησει παιδι μου και πατερα μου της ανθρωπιας και της ελληνικης ανδρειας σου φιλίας, φίλε μου κώστα. ζει κυριος και θεος, σινετριψε τους....
εισαι σπαθι αληθειας ουρανιου θεου !
αμην!!!!
ο αμβροσιος εβαλε ομορφη αναρτιση...λες να ξηπνιση ο διλος???¨))

ο βασιλιάς του δάσους. είπε...

α!!! τα εχωσα στον κυριτση.....:)))

ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ είπε...

Συ πατέρα μου είπες ότι ο Θεός τον αγάπησε τον Αμβρόσιο και τον διάλεξε να "συμμαζέψει" το ποιμνιό ΤΟΥ....
Συ πατέρα μου είπες πως του χάρισες την ιερή σου μαγγούρα...
Εγώ πατέρα μου πώς μπορώ να πω αν είναι εκείνος δειλός τη στιγμή που εγώ υπήρξα ο πιο δειλός άνθρωπος του κόσμου;
Ο Θεός ευλόγησε και η ώρα ήρθε.
Ο Αμβρόσιος ενημερώνεται συχνά και πιστεύω πως όλα θα γίνουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.
ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ...

Με τον Κ.Κυρίτση τι έγινε;

ο βασιλιάς του δάσους. είπε...

o 8eos ton evlogise...aftos den ton agapise